Pozovite nas na Tel: 025/421-462, 
Mob: 069/751-192, 064/044-18-02   
Posetite nas: ul.Vojvode Šupljikca br.6, 11001 Beograd 

Srpsko-engleski Italijanski vegetarijanski kuvar

Srpsko-engleski Italijanski vegetarijanski kuvar - klikni na sliku za uvecan prikaz

  • Autor: Klaudio Panoco
  • Izdavač: Udruženje Sloboda za životinje
  • Godina izdanja: 2012
  • Format: 23,5 x 22,5 cm
  • Povez: meke plastificirane korice
  • Broj strana: 150 str
  • ISBN broj: 978-86-907595-1-4

  Cena:

cena 1150 din.

Naručite odmah

Opis knjige

Kuvarska zvezda - Italijanski vegetarijanski kuvar

Po istoimenom TV serijalu sa Klaudiom Panocom

Zar se ne ubraja inače mediteranska kuhinja u najzdravije životne stilove uopšte – i u mnogim delovima je tradicionalno vegetarijanska! 

Neke glavne akcente vegetarijansko-italijanskih jela sakupljeni su za vas u ovoj knjizi – sve iz repertoara italijanskog televizijskog kuvara Klaudija Panoca (Claudio Panozzo) i ponuđene vama i tu u dvojezičnoj srpsko-engleskoj varijanti! Od jednog iskusnog vrhunskog kuvara naučićete osnove i prefinjenost italijanske kuhinje i kuvati, da kažemo „u živo“. Onda zahvaljujući mnogim korak po korak slikovnim uvodima, koji su načinjeni za vas direktno pri TV snimanju u kuvarskom studiju, svaki je recept prikazan u detalje – i garantovan je siguran uspeh. 

vegetarijansko-italijanska jelaMeđutim, ova knjiga je mnogo više nego izuzetna zbirka recepata. Recepti su profinjeni sa mnogo praktičnih tipova i trikova i začinjeni sa ponekom anegdotom, koje ne možete naći ni u jednom putnom vodiču. Pustićete da vas vodi ova kuvarska zvezda na jedno kulinarsko-kulturno putovanje kroz celu Italiju i saznajte zašto pasta neizostavno treba da se jede samo „al dente“, koja čuda mogu da se još načine sa testom za picu, gde mogu da se nađu najbolji plavi patlidžan i artičoke, i šta je važno za siguran uspeh njoka ... 

Odlični recepti i varijante ne oduševljavaju samo „iskusne“ vegetarijance, nego su podobni naročito za sve koji se odriču mesa i hteli bi da stave na sto mirisne, ukusne alernative. Isprobajte! Iskusićete na sopstvenoj koži dobrobit delovanje vegetarijanske kuhinje – i životinje će vam takođe biti zahvalne. Jer kako je rekao engleski prirodnjak Čarls Darvin: „Životinje osećaju, kao i čovek, radost i bol, sreću i nesreću.“ 

Neki recepti su uostalom sasvim bez životinjskih sastojaka i označeni su u knjizi sa vegan – i većina ostalih se, ako to želite, mogu zamenom pojedinih proizvoda pretvoriti u jednu čisto vegansku varijantu. 

Poznajete li istinsku tajnu dobre italijanske kuhinje? To su radost i oduševljenje pri kuvanju, fantazija i kreativnost. Kuvanje čini zadovoljstvo! Probajte i onda - „tutti a tavola e buon appetito!“

Virtuelni kuvar u Vašoj kuhinji 

Ovo je verovatno prva knjiga izdata u Srbiji koja daje mogućnost da se njen sadržaj prati i u video obliku. Na skoro svakoj drugoj strani Italijanskog vegetarijanskog kuvara, nalaze se čudni znaci na slikama, to je QR kod. QR (skraćenica za “quick response”) kod je dvodimenzionalni kod koji svojom funkcionalnošću liči na standardne barkodove, sa jednom ključnom razlikom – može se čitati mobilnim telefonom. Ova tehnologija Vam omogućava da posetite željenu web adresu u jednom brzom i jednostavnom koraku, bez ikakvog pisanja ili prepisivanja web adrese. 

Tako QR kodovi na pomenutim slikama omogućavaju da pomoću Vašeg mobilnog telefona označene recepte odgledate na Zdravoj televiziji, (na internet adresi www.zdrava-televizija.com) na internet televiziji koja prikazuje celokupan serijal „Kuvarska zvezda - Italijanski vegetarijanski“ sinhronizovan ili titlovan i to na više jezika. Tako dobijete tako reći svog virtuelnog kuvara kao pomoć u Vašoj kuhinji i imate celokupni uvid u način pripreme ovih izvrsnih mediteranskih jela, sa svim trikovima i detaljima koji daju posebnost ukusa i mirisa Italijanske kuhinje. 

Ukoliko na Vašem mobilnom nemate fabrički instaliran program za čitanje QR kodova mošete ih preuzeti tako što u internet pretraživač svog mobilnog upišete adresu www.i-nigma.mobi ili www. kaywa.com. Stranica će automatski prepoznati Vaš uređaj (ukoliko za njega postoji softver), i pitati želite li preuzeti softver za čitanje QR kodova. Ako prihvatite, počeće skidanje i instalacija softvera. Nakon toga, Vaš mobilni će moći da čita QR kodove. Želimo Vam prijatno gledanje, radosno spremanje Ii ukusna italijansko – vegetarijanska jela na vašem stolu! ...I Sloboda za životinje!

Uputstvo za instalaciju QR koda na Vašem mobilnom

Sadržaj knjige


Predgovor .................................................................8
Pravo italijansko kuvanje ..........................................10

Predjela
Kupe od povrća .......................................................16
Patlidžan rolnice .....................................................18
Mešane bruskete.....................................................20
Koktel-pecivo od lisnatog testa .................................22
Punjeni Vol-au-vent .................................................24
Fritirano povrće .......................................................26
Tašnice od lisnatog testa sa tikvicama
i šitake pečurkama..................................................28
Rolnice od povrća sa kus-kusom .............................30
Parmezan korpice sa povrćem.................................32
Torta “Tatin” sa jabukama i krompirom .....................34
Hrskavi medaljoni od krompira sa
pečurkama............................................................36
Sendvič - Fritata - plavi patlidžan..............................38
Crveni luk iz Tropea sa paradajzom .........................40

Testenine, njoki i pirinač
Kurs kuvanja ravioli ................................................44
Ravioli sa spanaćem i rikota sirom...........................46
Punjene “karamele od testa” ...................................48
Kurs kuvanja: lazanje “Bolonjeze” ............................50
Zelene i žute taljatele sa lisičarkama .......................54
Punjene nudle .......................................................56
Njoke ...................................................................58
Hokaido njoke u sosu od cvekle .............................60
Špagetini sa romaneskom .....................................62
Špageti “del sole” .................................................64
Šafran - rižoto ......................................................68

Pica, kalcone, fokaća,panceroti
Kurs kuvanja - Pica-testo .....................................72
“Treccina” ...........................................................73
Pica “Margarita” ..................................................74
Pica “Zingara” .....................................................74
Kalcone .............................................................76
Fokaća ..............................................................76
Pancerote ..........................................................78


Salate
Spanać-salata ...................................................82
Kelj-salata u korpici od krompira..........................84
Salata od kupusa sa smokvamai grožđem .......... 86

Glavna jela
Palačinke punjene povrćem ................................90
„Marsala“ „šnicla“ sa šampinjonima .....................92
Panirani celer i blitva sa prelivom .........................94
Palenta sa lisičarkama .......................................96
Punjeno povrće ..................................................98
Kurs kuvanja: Artičoke ......................................102
Artičoke „ala Romana“ sa 
biljem i pirinčem ...............................................104
Karpaćo od artičoki na rukoli .............................106
Nudle sa radičem .............................................108
Crveni kupus - pečurke - timbal .........................110

Desert
Kruške “al Barolo”............................................114
Čokoladni mus sa đumbirom ............................116
Hokaido mus sa Amaretijem ............................118
Ananas-kokos-krem ........................................120
Torbice od jabuka ...........................................122
Šerbet-krem brule ...........................................124
Pana kota sa šumskim voćem .........................126
Pečene breskve ..............................................128
“Tiramisu” .......................................................130
Ananas-maskarpone krem ...............................132
Borovnice u crnom vinu ....................................134
Sorbet od malina............................................. 134
Kapućino torta ................................................136
Čokoladna „Salama“ ........................................138

Aperitivi i pića
Kafa “šakerato” ...............................................140
Pomorandža-aperitiv ........................................142
Aperitiv “Bellini” ...............................................142
Makijato “spric aperol” .....................................144
“Sgropino”.......................................................144
Koktel “ala Rosa” ............................................145
Aperitiv “al Cinar” .............................................145
Virtuelni kuvar u vašoj kuhinji.............................146